Gröna kroketter med smak av Mellanöstern

IMG_8047Det här receptet fick jag inspiration till från Coops tidning Mersmak, men eftersom jag bara hade grunden (spenaten, broccolin och fetaosten), så blev det en helt ny rätt, med ingredienser som jag hade hemma.

Så gör du:

Skär 2 broccoli i små bitar och mixa med 3 ägg. Tillsätt 3-4 msk röd pesto och 2 msk mald spiskummin, 150 g smulad fetaost, 2 dl hackade valnötter, 150 g hackad, färsk spenat, 2 dl glutenfritt ströbröd och salt efter smak.

Forma kroketter med hjälp av två matskedar och klicka ut på plåt klädd med bakpapper. Grädda i cirka 20 min, 200 grader.

Servera med sallad, vildrisblandning smaksatt med gurkmeja, sås på ajvar relish och naturell kvarg, samt en klick lingonsylt och – så klart stekt halloumi. Toppa gärna med blåbär, citronolja och balsamvinäger.

Smaklig spis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s