Från glåm till glam på fem minuter

Jag är rätt ointresserad av make up, men när jag hittar produkter som verkligen funkar för mig, är jag väldigt lojal, eftersom jag ägnar max fem minuter åt mitt ansikte varje morgon.

Inte heller brukar jag vilja ha hår- och make up-fix vid plåtningar. Jag sminkar mig helst själv. Nog för att det är mysigt att någon pillar och piffar, men effekten blir oftast att jag inte känner igen mig själv. Jag tycker att mörka ögonskuggor gör att jag ser stygg ut (men inte på ett Fifty shades of grey-vis) och att alltför röda läppar plockar fram kärringen i mig och gör mig minst tio år äldre.

Så hur förvandlas jag från morgonglåmig till vardagsglammig på några minuter? Jo, så här:

IMG_7962

1. Här är jag helt utan makeup, så när som på ett läppbalsam från Nivea.

IMG_7963

2. Basen! Den enda skillnaden från förra bilden stavas Dream wonder nude i nyansen Natural beige (no 22), ny foundation från Maybelline. Den tar bort rödtoner och är extremt enkel att applicera.

IMG_7989

3. Färdig! Hur är det möjligt, tänker du? Jo, efter foundation lägger jag lite rosa rouge på kinderna, Touch of radiance, nyansen Rosy blush (no 20), Lumene. På fransarna stryker jag Great lash mascara, i färgen Very black, Maybelline, och avslutar med Long last lipstick, färgen Berry berry, Clinique. Det tar inte ens fem minuter att lägga min busenkla rutin. Easy peasy, alltså. Tilläggas bör att jag är ljussatt av min dotters make up-spegel som har proffsbelysning, så fullt lika skimrande är jag inte ute i snögloppet. Men nästan. Ber också om överseende för samma dotters obäddade säng i bakgrunden.

You can read the English version here!

dream_wonder_nude_original.dream_wonder_nude_a.jpg

Det bästa med den här underlagskrämen är att den är väldigt lättflytande. Det är superenkelt att dutta på den med fingrarna. Den blir inte ett dugg kakig, och lägger sig inte i rynkorna – något som blir lite viktigare för varje år … Foto: Maybelline.

Skärmavbild 2015-02-04 kl. 16.15.45

Lumenes produkter är prisvärda och bra, tycker jag. Deras rouge finns bland annat att köpa på Eleven.se. Foto: Lumene.

 

Skärmavbild 2015-02-04 kl. 15.56.46

Cliniques läppstift är en favorit i make up-väskan, sedan jag jobbade som flygvärdinna och hade möjligheten att köpa dem tax free. Som ni märker är det min enda lyxighet. Foto: Clinique.

Skärmavbild 2015-02-01 kl. 16.51.54

Jag får testa rätt många mascaror i jobbet, men återgår ständigt till den här klassikern från Maybelline. Foto: Kicks.

IMG_8097

Ta da! Bilderna har inget filter och är inte behandlade på något vis. De är tagna med min Iphone 5. Tack till Frejas proffsspegel, dock.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s