Linskroketter med saffransris, tomat- och halloumisallad

Jag har snöat in helt på linser och det här receptet på kroketter är busenkelt och snabbt. Dessutom är rätten både billig och nyttig. Perfekt när du kroknar på all julmat.

IMG_7637

Så här gör du:

Skölj 1 pkt röda linser i ett durkslag (285 g Go green) tills de slutar skumma, Mixa dem med 1 solovitlök (eller 2 klyftor) och 2 msk röd pesto. Blanda i 1 pkt majs (280 g Go green), 1 pkt gröna ärter (280 g Go green), 2 tsk fiberhusk (finns i glutenfria hyllan) och 3 msk havremjöl (finns i glutenfria hyllan) eller majsmjöl.

IMG_7635

Klipp i lite persilja och klutta ut till kroketter på en bakplåt täckt med papper. Lägg en nypa riven parmesanost på varje krokett och grädda sedan i varmluftsugn 200 grader i cirka 35 minuter.

IMG_7636

Under tiden lagar du riset genom att koka upp 7,5 dl vatten, lägg i en grönsaksbuljongtärning och en påse saffran + 7 dl ris (jag använder Coops vildrismix).

IMG_7634

Servera med en sallad gjord på cocktailtomater, stekt halloumiost, rödlök, persilja, basilika och mynta.

IMG_7633

MUMS! 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s