Visserligen äter vi mycket vegetariskt, men ibland hamnar kycklingfilé på matbordet även hemma hos oss. Det här receptet är synnerligen snabbt och enkelt. Dessutom: Stora som små tycker att resultatet är supersmarrigt. Det är lite spettkänsla över det, men jag skippar faktiskt pinnarna, som mest är en presentationsgrej, och ugnsbakar i en form. Smidigt!
Börja med marinaden:
2/3 dl soja (till det här receptet använder jag den starka sorten, Mrs Cheng’s mushroom soy.
3 msk ketchup, alt 2 msk tomatpuré + 1 msk honung
1,5 tsk ingefärspulver
1,5 tsk paprikapulver
1 solo vitlök, eller 2 rejäla vitlöksklyftor
Skär 1 kg kycklingfilé, gärna lår (ta bort fettet) i lämpliga munsbitar och lägg bitarna i marinaden. Låt stå ett tag. Lägg sedan kycklingen i en smord ugnsfast form, och strö sesamfrö över.
Baka i ugn 180 grader (jag har varmluft) i cirka 20 minuter.
Jag serverade med hemgjort potatismos och en sallad, med riven parmesanost. Dessutom ringlade jag balsamico över. Självklart blir det gott med ris till också.
Bon appétit!

Vill du ha en festligare uppläggning, kan du baka kycklingen på bambuspett, men jag tycker det här går så snabbt och är kladdfritt, dessutom.