Snabba lördagskycklingen

Visserligen äter vi mycket vegetariskt, men ibland hamnar kycklingfilé på matbordet även hemma hos oss. Det här receptet är synnerligen snabbt och enkelt. Dessutom: Stora som små tycker att resultatet är supersmarrigt. Det är lite spettkänsla över det, men jag skippar faktiskt pinnarna, som mest är en presentationsgrej, och ugnsbakar i en form. Smidigt!

Börja med marinaden: 

2/3 dl soja (till det här receptet använder jag den starka sorten, Mrs Cheng’s mushroom soy.

3 msk ketchup, alt 2 msk tomatpuré + 1 msk honung

1,5 tsk ingefärspulver

1,5 tsk paprikapulver

1 solo vitlök, eller 2 rejäla vitlöksklyftor

Skär 1 kg kycklingfilé, gärna lår (ta bort fettet) i lämpliga munsbitar  och lägg bitarna i marinaden. Låt stå ett tag. Lägg sedan kycklingen i en smord ugnsfast form, och strö sesamfrö över.

Baka i ugn 180 grader (jag har varmluft) i cirka 20 minuter.

Jag serverade med hemgjort potatismos och en sallad, med riven parmesanost. Dessutom ringlade jag balsamico över. Självklart blir det gott med ris till också.

Bon appétit!

IMG_7425

Vill du ha en festligare uppläggning, kan du baka kycklingen på bambuspett, men jag tycker det här går så snabbt och är kladdfritt, dessutom.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s