Allt är möjligt, bara viljan finns

Natten innan vi ska ses kan jag inte sova. Om det beror på att jag är spänd inför vårt möte, för att jag drack en dubbel espresso efter middagen eller på grund av att skollediga tonåringar har förvandlats till vampyrer och nattslamrar som fladdermöss på speed, vet jag inte. Bara att när klockan ringer 05.45 har jag sovit i, typ, tre timmar.

Ändå skuttar jag upp. Drar på mig träningstajtsen och kastar mig upp på cykeln. Trampar iväg, tokladdad. För jag ska få köra ett morgonpass med Mårten Nylén, en av Sveriges i särklass populäraste personliga tränare.

Det är han som peppade årets Biggest loser-vinnare, Hristos Adoniadis, att gå ner sanslösa 79 kilo på fyra och en halv månad. Det är också till honom som stjärnorna vänder sig när de behöver komma i toppform. Svenske hollywoodhunken Joel Kinnaman, till exempel, gymmar med Mårten så fort han är hemma i Stockholm. Det var även Mårten som fick rapparen Wyclef Jean i sann ”ninjaform” under fem höstveckor förra året och bland hans många kändisfans finns Jessica Almenäs, Darin, Marie Serneholt, Petter, Jasmin Kara, RedOne och Neneh Cherry – samt ett gäng andra celebriteter som han inte vill avslöja.

Jag rullar in på gymmet prick klockan sju och möts av en leende Mårten. Medan jag precis har gnuggat sömnkornen ur ögonen, har han redan varit i gång i drygt två timmar. Det vet jag, eftersom jag är en av hans 56 000 Instagramföljare och har sett inlägget han postade vid fem-rycket där han gör en spänstig kampsportspark ett par meter upp i luften.

Innan passet börjar frågar Mårten vilka mål jag har med min träning. Vill jag bli stark, snygg, få en superkropp, löpa ett lopp?
Eh, jo lite av allt, tack! Men det är väl inte att tänka på?
– Allt är möjligt, bara du vill, säger Mårten och tillägger:

– Och inte har så bråttom. Du vill ändra din livsstil, inte få en snabbfix. Hjärnan måste hänga med också.

Nu har jag tränat med Mårten (som för övrigt är 39 år och därmed kvalificerar sig som en ”hangaround”) sedan i juli. Om jag fått resultat? Absolut. Om jag löpt ett lopp? Jajemen, tog Tjejmilen på 65 minuter och ska kuta Tunnelloppet den 22 november, med ambitionen att vässa tiden något (om tårna håller, tant har lite ont i hallux valgusarna), men kanske viktigast av allt: Jag har inte bråttom. Jag låter saker ta tid och är snäll mot mig själv. Jag har, med Mårtens hjälp ”tweakat” mina vanor till det bättre, men har egentligen inga förbud. För, som Mårten säger:

– Det är inte vad du gör två dagar i veckan (äter godis, slappar på soffan, dricker ett par glas vin), som spelar roll. Det viktigaste är hur du lever de andra fem.

Halleluja!

Fortsättning följer.

IMG_6718

Jag är precis lika glad och peppad efter ett pass med Mårten som den här bilden antyder. Älskar boxning!

Ps. Om du är Plus-kund på Aftonbladet, får du ett toppenbra träningsschema, signerat av Mårten, om du klickar här.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s