Går det att impa på Dr Phil?

När jag 2010 kom tillbaka till Aftonbladet efter ett par år på tidningen Amelia, hade jag en ambition att skicka ut mig själv som reporter med viss regelbundenhet. Dels för att inte förlora själva hantverket (det vill säga konsten att intervjua, skriva rappa ingresser och hålla en intressant röd tråd i en längre text), dels för att det är så rasande kul att träffa intressanta människor.

Av den ambitionen bidde det endast en tummetott. På drygt fem och ett halvt år går antalet så kallade ”knäck” jag har skrivit att räkna på två händer. Några är mer minnesvärda än andra. Som det med självaste ”Mannen som talar med hundar”, Cesar Millan, som ni kan läsa här.

Skärmavbild 2016-01-13 kl. 13.14.30

In treatment. Vår whippet Monty fick ta plats på Cesar Millans terapisoffa. FOTO: Margareta Bloom Sandebäck.

Innan jag mötte honom, tillsammans med vår whippet Monty, var jag rätt nervös. Cesar är något av en husgud hemma hos familjen Scott, och jag ville inte få min bild av honom krossad, vilket händer allt som oftast när en träffar en kändis IRL. Men Mr Millan var lika ödmjuk, varm och magisk med hundar, som i tv-programmet.

Skärmavbild 2016-01-13 kl. 16.30.11

Det tog inte många minuter innan Monty gick från avvaktande till förtjust. FOTO: Margareta Bloom Sandebäck.

En annan celebritet som jag har träffat vid några tillfällen är Maria Montazami. Dock har jag aldrig intervjuat henne förrän i höstas – och det blev ett smått kaotiskt möte.

Planen var att vi skulle vuxensnacka. Jag skulle äntligen ta reda på allt om Montazamiklanens strikta ”open door”-policy. I stället hamnade jag och fotograf Maria Östlin mitt i inspelningen av tv-programmet Kändisbarnvakten och jag tvingades censurera frågorna så att de blev barntillåtna.

IMG_1999

Vuxensnack? Nåja. Jag fick i alla fall veta lite grann om den berömda ”open door”-policyn.

Nåväl – det är inte den sista intervjun jag gör, hoppas jag, trots att jag har bytt tjänst och nu jobbar mer övergripande med Aftonbladets samtliga magasin. För precis innan jag slutade som Söndags redaktör fick jag frågan om jag vill intervjua självaste Dr Phil.

Skärmavbild 2016-01-13 kl. 16.28.18

Alltså: The Dr Phil!

OM JAG VILL!

För mig är han till och med större än Cesar Millan (fast det är på håret) och jag sitter klistrad framför tv:n varje vardagsmorgon klockan 07:55 då hans program sänds på Sjuan.

Men om intervjun blir av vet jag inte. Kanalen har skickat ett formulär lika långt som Döda havs-rullarna, där jag fått svara på frågor om allt från hur många som läser Aftonbladets magasin varje vecka, till vilka andra A-kändisar jag har intervjuat.

Som sagt, det är ju inte så många de senaste åren, men jag har ju i alla fall träffat hundvärldens Dr Phil, Cesar Millan.

Nu hoppas jag att The Dr Phil gillar hundar.

Och Cesar.

Och mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s