Cecilia, 47: Paleo-kost gjorde mig frisk från allergier, psoriasis och astma

Vi har känt varandra sedan vi båda jobbade på Strix Television för snart 20 år sedan. Dessutom har vi ett gäng gemensamma bekanta sedan den tiden, men håller, som så många andra, kontakten främst via Facebook.

När jag såg att Cecilia Nisbet Nilssons statusar allt oftare handlade om hur hon bytt livsstil, lagt tv-producerandet på hyllan och lämnat Stockholms innerstad till förmån för ett litet rött hus i Nynäshamn, blev jag oerhört nyfiken.

Jag bestämde mig för att skicka Aftonbladet Söndags reporter, Hanna Radtke, för att göra ett reportage om Cecilias så kallade ”hälsoresa” (mycket användbart kvällstidningsord).

För sedan hon började med paleokost för tre år sedan har Cecilia gått från att ha ledvärk, allergier, astma, psoriasis och återkommande depressioner till att vara snudd på kärnfrisk. I dag medicinerar hon bara med levaxin för sin hypotyreos (underfunktion i sköldkörteln) och nu brinner hon för att inspirera andra att må bättre.

Om du mötte dig själv som 25-åring, vad skulle du vilja säga?

– Satsa inte allt på jobbet! Du har tre, fyra karriärer framför dig, så unna dig att träna och att åka konståkning som du drömmer om istället för att jobba! Det kommer att löna sig. Var inte heller så himla allvarlig när det gäller kärlek! Have fun. Och ett sista råd: Skippa gluten och socker för sjutton gubbar!

swedishpaleo3.jpg

När Cecilia Nisbet Nilsson, 47, ändrade livsstil och började äta paleokost, försvann hennes allergier, ledvärk och psoriasis. ”Nu när jag vet vilken skillnad kosten gör, vill jag frälsa hela världen”, säger Cecilia. Foto: Veronica Kindblad.

PERSONFAKTA

Cecilia Nisbet Nilsson, prospect. 

Ålder: 47 år.

Familj: Man, son och en katt.

Bor: I Nynäshamn.

Gör: Driver Svenska paleoklubben.

141019_sondag_LOW kopia

Läs hela reportaget i veckans Söndag (ligger i butik till och med den 25 oktober).

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s